Archieffoto Bertus Borgers.
Volledig scherm
Archieffoto Bertus Borgers. © Paul Bergen

Bertus Borgers op Backyard Classics in Eersel

EERSEL - De in Vessem geboren rasmuzikant Bertus Borgers komt zondag 1 september naar Eersel. Daar treedt hij op Backyard Classics twee keer op.

De Stichting Bibberblues gebruikt al een aantal jaren de tuin van het Kempenmuseum voor een kleinschalig muziekfestival. Tussen de fruitbomen treedt een aantal bands op. Dit jaar is er ook een binnenruimte - De Schop - beschikbaar voor de meer intieme muzikale sessies. Hier treedt Bertus Borgers samen met zijn broer Ruud op.

Borgers is van huis uit saxofonist en vooral bekend van zijn optredens met Golden Earring en Herman Brood. Maar zijn muzikale kwaliteiten gaan veel verder en dat wil hij deze middag graag laten horen.

Het muzikale tuinfeest kenmerkt zich door de gezellige ongedwongen sfeer. Het programma biedt een zeer uitgebreide muzikale mix van rock, pop, indie en blues, met dit jaar twee bands met een Nederlandstalig repertoire. De Ziedagewegbend en de De Dijktributeband Zoden Aan De Dijk. Naast deze twee bands en Bertus Borgers treden Chessmasters, Bite the Bullit, een Gitaar van Steigerhout en het Ray Stepien Trio op. Tijdens Backyard Classics is het museum open. Het festival wordt gehouden tussen 14.30 en 22.00 uur. Entree tot 19.00 uur is 5 euro, daarna gratis.