Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Bewoners van de Kempen in de knel door de gemeente

EERSEL - De Stichting Mirosa klaagt in een brandbrief dat het te lang duurt voor aanvragen voor bijzondere bijstand worden afgehandeld. Hierdoor kunnen inwoners van de Kempen financieel in de problemen komen. 

Als iemand bijzondere bijstand aanvraagt, staat er een termijn van acht weken waar binnen een maatschappelijke dienst van een gemeente een beslissing moet nemen. Maar voor voor wie financieel in de problemen zit, is die twee maanden soms al te veel. ,,Een aantal mensen heeft geen enkele financiële reserve, terwijl de rekeningen gewoon doorlopen", zo stelt Mirosa-voorzitter Marie van Steensel.  

  1. Onrust in de landbouwsector betekent nieuwe hoop voor nertsenfokkers

    Onrust in de landbouw­sec­tor betekent nieuwe hoop voor nertsenfok­kers

    GEMERT-BAKEL - Brabant heeft een zware inbreng als het gaat om nertsenhouderijen, hier worden meer dan de helft van alle pelsdieren gefokt, in Gemert-Bakel zelfs ongeveer een kwart. In 2013 werd een wet aangenomen die pelsdierhouders dwingt te stoppen in 2024 en er is géén opkoopregeling. Maar die wet staat nu ter discussie. Het ministerie van Landbouw bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met de nertsenhouders over aanpassingen van de wet.