Volledig scherm
De Kerst- en hobbymarkt van mandenvlechtersvereniging Brabant had diverse snuisterijen te koop. © Bert Jansen

Bezoeker kerst- en hobbymarkt in Wintelre: 'Geen plaats meer, maar elke keer kopen we iets'

WINTELRE - De kerst- en hobbymarkt van mandenvlechtersvereniging Brabant trok zondag veel belangstelling. In De Rosdoek in Wintelre werden dan ook goede zaken gedaan.

Telde de club tien jaar geleden nog twaalf leden, nu zijn er nog vier creatief met wilgentenen. Er is dan ook meer te zien dan manden. ,,We halen er andere hobby's bij en dan vooral de wat apartere dingen", zegt mandenvlechter Frans Habraken. Zo is er onder meer glaskunst te zien en geeft Lex den Hazelaar uit Aalst informatie over zijn miniluchtballon.

Toen Harrie van den Broek met de vut ging, zocht hij een hobby. Sindsdien vlecht de Wintelrenaar. Dat is nu al ruim tien jaar. ,,Ik vind het nog steeds leuk om te doen. Mijn garage staat al helemaal vol, vooral met vogelhuisjes. Daar is meer vraag naar dan naar manden", weet de hobbyist. Zijn dorpsgenoot Henk van den Bosch heeft een pot lindehoning gekocht bij de stand van een imker. ,,Goed tegen de verkoudheid, zegt hij. Echtgenote Diny heeft zin om thuis de kerstboom te gaan opzetten. ,,Ik heb hier een aantal zilverkleurige engeltjes gekocht. Die passen mooi bij mijn zilverkleurige kerstballen."

Marianne Schepers uit Uden heeft al voor de twaalfde keer een stand met de Stichting Kinderen van de Zon. Al achttien jaar komt ze in Peru om van straatverkopertjes van alles te kopen. ,,Alles is door de kinderen en hun ouders met de hand gemaakt. Wij kopen het zodat zij kunnen eten. De opbrengst van wat we hier op kerstmarkten verkopen, gaat naar mijn Peruaanse team. Zij zorgen ervoor dat de kinderen daarvan een opleiding kunnen volgen." Ton Vorstenbosch bezoekt met nicht Antonie en Stien Bierings elk jaar de stand van de stichting. ,,Ze herkent ons meteen. We hebben geen plaats meer om iets neer te zetten, maar elke keer kopen we weer iets", zegt Vorstenbosch.