Op ‘het Perenveldje’ in de Drossaard in Oirschot is het laatste bijenhotel van het project Natuur in de Wijk geplaatst. Links initiatiefneemster Ansje van den Heuvel-van der Oest.
Volledig scherm
Op ‘het Perenveldje’ in de Drossaard in Oirschot is het laatste bijenhotel van het project Natuur in de Wijk geplaatst. Links initiatiefneemster Ansje van den Heuvel-van der Oest. © Juan Vrijdag / DCI Media

Bijenhotels, nieuwe planten en wilde bloemen; Oirschot is een stukje natuur rijker

OIRSCHOT - Zeven grote bijenhotels, 6114 vierkante meter bloemenzaad, 81 vleermuizenkasten en ruim 5000 nieuwe planten en struiken; zomaar een greep uit de opbrengsten van het project Natuur in de Wijk in Oirschot. Het doel: het vergroten van de biodiversiteit van de wijken. Met het plaatsen van de laatste vier bijenhotels en het inzaaien van het ‘Perenveldje’ in de Drossaard, is het traject afgerond.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.