Het 5-jarig jubileum van het Bijna Thuis Huis Oirschot moest noodgedwongen kleinschalig worden gevierd. Voorzitter Jan Koonings in gesprek met vrijwilligers van het hospice.
Volledig scherm
Het 5-jarig jubileum van het Bijna Thuis Huis Oirschot moest noodgedwongen kleinschalig worden gevierd. Voorzitter Jan Koonings in gesprek met vrijwilligers van het hospice. © Bert Jansen/DCI Media

Bijna Thuis Huis Oirschot viert 5-jarig jubileum: ‘‘Er zijn’ is het belangrijkst’

OIRSCHOT - ,,Ons Bijna Thuis Huis moet als thuis voelen voor onze gasten. Mensen die terminaal zijn, brengen hier hun laatste maanden, weken of dagen in rust door”, vertelt Jan Koonings, voorzitter van Stichting Bijna Thuis Huis Oirschot. Op 15 juli bestond het huis 5 jaar en vierden ze het jubileum kleinschalig. Het huis heeft in die jaren 63 gasten mogen ontvangen, van wie 37 uit Oirschot.

  1. Jesse (18) bezorgt de krant: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

    Jesse (18) bezorgt de krant: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

    FIJNAART - Bij Jesse Kaufman (18) in Fijnaart gaat de wekker om kwart over vijf, zes dagen per week. Dan staat hij op om nog voor school begint de krant in het dorp te bezorgen. Vervelend om zo vroeg op te staan? ,,Helemaal niet. In het begin was het even wennen, maar nu maakt het me niet meer uit. Ik ben ongeveer anderhalf uur bezig en daarna heb ik de hele dag om te doen wat ik wil.”