Het belangrijkste argument voor vier Kempengemeenten om niet te investeren in een biomassacentrale is de beperkte opbrengst die met bio-energie gegenereerd kan worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het belangrijkste argument voor vier Kempengemeenten om niet te investeren in een biomassacentrale is de beperkte opbrengst die met bio-energie gegenereerd kan worden. © Stock

Biomassa nu geen optie in de Kempen

EERSEL - De vier Kempengemeenten Bladel, Reusel-De Mierden, Eersel en Bergeijk zien voorlopig geen heil in het gebruik van biomassa voor de grootschalige opwekking van duurzame energie. Voor deze gemeenten is een biomassacentrale op eigen bodem vooralsnog geen optie.

Belangrijkste argument om niet te investeren in een biomassacentrale is de beperkte opbrengst die met bio-energie gegenereerd kan worden. De colleges van B & W van de vier gemeenten wijzen op de resultaten van een Belgisch-Nederlands onderzoeksproject waarin is uitgezocht wat de mogelijkheden zijn voor het ontwikkelen van één of meerdere biomassacentrales in de Vlaams-Nederlandse Kempen-regio.