Het gemeentehuis van Bladel.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Bladel. © ED

Bladel schiet ouderen te hulp

BLADEL - Bladel wil ouderen die vanwege het coronavirus in nood komen, te hulp schieten. Zij kunnen met hun hulpvraag terecht op het gemeentehuis. Als ze liever niet de deur uitgaan, kunnen ze bellen naar 0497-361636.

Het coronavirus heeft voor iedereen, dus ook voor alle inwoners van de gemeente Bladel, veel invloed op hun dagelijks leven. Dingen die voorheen vanzelfsprekend waren zoals boodschappen doen, naar het gemeenschapshuis gaan of thuis bezoek ontvangen zijn dat niet meer of kunnen nog maar beperkt. Voor ouderen zijn de maatregelen nog ingrijpender waardoor zij vaak in hun eigen huis moeten blijven.

Veel steun

Veel senioren uit de kerkdorpen van de gemeente weten zich goed te redden, aldus wethouder Davy Jansen. ,,Ouderen krijgen in deze dagen veel steun en hulp van hun familie, vrienden, buren en lokale verenigingen of van vrijwilligers in de wijk of kern. Dat weten we van onze contacten met de vijf Bladelse ouderenbonden en seniorenverenigingen."

Toch kan het zijn dat die ondersteuning niet iedereen bereikt. ,,Daarom willen we ouderen laten weten dat zij ook naar het gemeentehuis kunnen bellen voor praktische ondersteuning, zoals bijvoorbeeld het doen van boodschappen. We zullen dan samen met lokale samenwerkingspartners een oplossing voor hen vinden."

Voor ondersteuningsvragen voor zorg of over gezondheid moeten ouderen, net als anders, contact opnemen met de huisarts of de wijkverpleging.