Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Bladel Transparant wil aanpak N284

BLADEL - Inwoners van de Kempen staan te vaak en te lang stil op de N284 tussen Reusel en het Kempisch Bedrijvenpark. Dat vindt Paul Wouters van Bladel Transparant. Het raadslid vraagt daarom snel maatregelen in afwachting van een structurele oplossing van het fileprobleem.

Bladel ondertekende samen met de provincie en de gemeente Reusel-De Mierden een samenwerkingsovereenkomst om deze provinciale weg toekomstbestendig te maken. Daar hoort groot onderhoud bij. In 2026 zou het werk klaar moeten zijn. ,,Deze planvorming is echter ook van invloed op diverse projecten binnen onze gemeente zoals de ontsluiting bedrijventerrein de Sleutel, Egyptische Poort, Kempenland, verkeersveiligheid Oude Provincialeweg Hapert en de Wijer", schrijft Wouters aan het college van B en W. Hij is zich ervan bewust dat de realisatie van dit plan nog de nodige tijd kost, maar gelet op de ernst van de situatie vindt hij dat er ook op korte termijn (tussen)maatregelen nodig zijn.

De provincie doet regelmatig trajectmetingen. Daaruit blijkt dat het verkeer tussen Raambrug Bladel en Castersedijk Hapert een gemiddelde snelheid van 45 kilometer per uur haalt. Daarmee valt het binnen de norm een fileknelpunt te worden genoemd. Eerdere maatregelen zijn inmiddels niet meer effectief. Reden daarvan is het verhoogde verkeersaanbod.