In Bladel wordt gekeken wat er met de groene long moet gebeuren. Dat is een gebied gelegen tegen het centrum. Om precies te zijn ligt het tussen de Beemdstraat, Zwartakkers en Postelweg
Volledig scherm
In Bladel wordt gekeken wat er met de groene long moet gebeuren. Dat is een gebied gelegen tegen het centrum. Om precies te zijn ligt het tussen de Beemdstraat, Zwartakkers en Postelweg © Jean Pierre Reijnen

Bladel zoekt ideeën voor Groene Long

BLADEL - Initiatiefnemers kunnen op 30 september in Den Herd in Bladel kenbaar maken wat voor ideeën ze hebben voor het gebied van de Groene Long. 

Een tikje spannend is het wel, vindt de Bladelse wethouder Fons d’Haens. ,,We zijn natuurlijk gewend dat de gemeente bepaalt wat er in een gebied komt of daar in ieder geval de regie in heeft. Dat laten we nu los en dat zijn we niet zo gewend.”

De Groene Long is een akkergebied van 4,5 hectare vlakbij het centrum van Bladel. Inwoners mogen zelf met ideeën komen.  Zo'n initiatief moet met groen, recreatie, sport en beweging te maken hebben, zo heeft de gemeenteraad bepaald. 

En vooral niet met het bouwen van huizen, benadrukt d’Haens. Bij een eerdere oproep kwamen er vooral Bladelnaren op af die stenen willen stapelen in de Groene Long en dat is nu net niet de bedoeling. Op 30 september kunnen geïnteresseerden met hun idee voor de groene Long komen. Ze kunnen daar ook een kleine presentatie van hun initiatief geven in de hoop dat anderen daaraan willen meewerken. Inwoners kunnen zich via groenelong@bladel.nl aanmelden. 

d’Haens geeft niet graag voorbeelden wat er zou kunnen komen. ,,Dat is meteen zo bepalend. Mensen denken dan al gauw dat er zoiets moet komen. We willen juist dat ieder zijn eigen fantasie gebruikt.” Toch niet één voorbeeldje dan? ,,Vooruit dan. Ik vind de natuurtuin in Bergeijk erg mooi. Maar laat ieder vooral met een eigen idee komen. Nu kan het.”

  1. Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    HAPERT - De brandweer is zaterdagochtend nog altijd druk bezig met de zeer grote brand die vrijdagmiddag uitbrak in het inmiddels ingestorte pand van Van der Heijden Transport in Hapert. Er is gestart met sloopwerkzaamheden om de brandende restanten van het gebouw te kunnen afblussen. Dat gaat gepaard met zware explosies. Volgens de brandweer gaat dat nog de hele dag duren. Rookontwikkeling en overlast zullen blijven aanhouden.