Volledig scherm
PREMIUM
De aardappel is veel kleiner dan normaal door de droogte en hitte van de voorbije weken. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Boeren in Oirschot en Wintelre: Kleine aardbei en korte frietjes door extreem weer

OIRSCHOT/WINTELRE - De verbinding tussen boer en consument is verwaterd. Hoe komen verse producten in de schappen van de supermarkten terecht? Veel mensen, zeker jongeren, staan nauwelijks stil bij het werk op de boerenbedrijven dat eraan vooraf gaat. Maar bij extreem weer verandert dat. Want waarom zijn de aardbeien dit jaar zo klein? En de frietjes zo kort?

Aardbeienteler Paul van de Sande, Oirschot. 
Terwijl verderop een groepje plukkers de handen uit de mouwen steekt, wandelt Paul van de Sande tussen de stellingen door. Hij toont de plantjes en laat de aardbeien zien, die bij lange na niet zo groot zijn als anders. De hitte van de voorbije weken heeft zijn sporen nagelaten. De aardbeien werden veel te snel rijp.

  1. GroenLinks ontevreden over antwoorden op Kamervragen gebrekkige pleegzorg: ‘Meer nodig dan verwijzen naar actieplan’

    GroenLinks ontevreden over antwoorden op Kamervra­gen gebrekkige pleegzorg: ‘Meer nodig dan verwijzen naar actieplan’

    DEN HAAG/EERSEL - Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) is niet erg tevreden met de antwoorden die ze kreeg van CDA-minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op haar vragen over baby Hannah en het zwartboek jeugdzorg. ,,Wij vragen: wat gaat u doen om te voorkomen, en de minister verwijst naar het actieplan Pleegzorg. Dat doet hij telkens, naar een actieplan verwijzen dat met het werkveld is gemaakt.”