Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Bosbrand Lage Mierde geblust

LAGE MIERDE - Aan de Beekakkersweg in Lage Mierde woedde woensdagmiddag een bosbrand. De brandweer was ter plaatse met twee blusvoertuigen en een watertank. Het nablussen is inmiddels afgerond.

De brand woedde op een heidegrond met een oppervlakte van ongeveer honderd bij honderd meter. Een agrariër ondersteunde de brandweer met de bestrijding van de brand. De boer, die tevens de melder van de brand is, freesde een deel van de heide, waardoor de brand zich niet verder kon ontwikkelen.

Voor het nablussen kreeg de brandweer ondersteuning van een waterwagen die vanuit België naar Lage Mierde afreisde.

  1. Popmuziekspektakel Kempensessie in Steensel staat weer als een huis

    Popmu­ziekspek­ta­kel Kempenses­sie in Steensel staat weer als een huis

    STEENSEL - Wie Steensel en april zegt, zegt Kempensessie, zondag al voor de 41-ste keer. In De Höllekes leverde de samenwerking tussen het gemeenschapshuis en muziekcentrum JAM uit Eersel weer veel muzikaal vertier op. Van de middag tot middernacht kreeg Steensel muziek en gezelligheid over zich uitgestrooid. In de geluidsarme zaal van het gemeenschapshuis de pittige muziek en in de tent de meer luchtige klanken. De podiumbezetting is er gemêleerd, wat ook terug te zien in de keur van bezoekers: van jong tot oud en van doorgewinterde muziekliefhebber tot de gelegenheid luisteraar.