Het zandpad Kromvensedijk wordt al sinds december 2019 met rijplaten begaanbaar gehouden, zodat Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote hun huis kunnen bereiken. De gemeente Oirschot moet het opknappen maar werd vorige week tegen gehouden door boze Beerzenaren die bang waren dat het pad verhard zou worden. (fotomontage)
Volledig scherm
PREMIUM
Het zandpad Kromvensedijk wordt al sinds december 2019 met rijplaten begaanbaar gehouden, zodat Jan de Rooy (inzet) en zijn echtgenote hun huis kunnen bereiken. De gemeente Oirschot moet het opknappen maar werd vorige week tegen gehouden door boze Beerzenaren die bang waren dat het pad verhard zou worden. (fotomontage) © DCI Media/ED

Broedseizoen én een nieuwe rechtszaak zorgen voor uitstel van herstel zandpad naar huis Jan de Rooy

Het kan nog wel maanden duren voordat het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers hersteld kan worden. Nu de Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen een rechtszaak heeft aangespannen om de werkzaamheden op te laten schorten én het broedseizoen is begonnen, kan het wel eens tot het einde van de zomer duren voordat er schot in de zaak komt.

 1. Bezoek Commissaris van de Koning Ina Adema aan Bergeijk: ‘Ik ben trots op wat ik hier zie’

  Bezoek Commissa­ris van de Koning Ina Adema aan Bergeijk: ‘Ik ben trots op wat ik hier zie’

  BERGEIJK - In haar werkbezoek aan de gemeente Bergeijk sprak Commissaris van de Koning Ina Adema niet alleen met de gemeentebestuurders, maar kreeg ze ook een indruk van een aantal verenigingen die in de dorpen actief is. ,,Ik ben trots op wat ik hier heb gezien”, zo zei ze desgevraagd over haar indruk van de verenigingen die een presentatie gaven. Ze sloot haar bezoek af met een padelwedstrijdje met wethouder Kuijken tegen de wethouders Van Dalen en Luijten.
 2. Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middelbeers: ‘Van asfalteren is geen sprake’
  PREMIUM

  Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middel­beers: ‘Van asfalteren is geen sprake’

  MIDDELBEERS - ‘Helemaal niets’ begrijpen Jan de Rooy (78) en zijn echtgenote van alle commotie rondom het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers. Een poging van de gemeente vorige week om dat pad beter begaanbaar te maken, strandde door boze Beerzenaren die de boel blokkeerden omdat ze geen verhard pad wilden. ,,Het wordt gestabiliseerd, niet verhard en al helemaal niet geasfalteerd", zeggen de Rooy en zijn raadsman.