Een artistieke impressie van de nieuwe MFA in Hapert.
Volledig scherm
Een artistieke impressie van de nieuwe MFA in Hapert. © tarra verkuylen

Bureau helpt Hapert hoe nieuwe MFA goed te gebruiken

HAPERT - De gemeente Bladel heeft het Eindhovense bureau Negen gevraagd inwoners van Hapert te begeleiden bij een zo optimaal mogelijk gebruik van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in het dorp. De gemeenteraad beslist volgende week donderdag of het geld beschikbaar komt voor de realisatie daarvan. 

Eind mei heeft Negen al een bijeenkomst belegd met inwoners van Hapert. ,,Er wordt al jaren gepraat over het gebouw. Volgend week is het zo ver dat de beslissing valt", zegt communicatiespecialist Elvera Weusten van Negen. ,,Lang heeft het gegaan over de verschillende partners in het project. Maar de MFA moet ook echt iets toevoegen aan Hapert, meer dan alleen nieuwbouw voor deelnemende partijen. Het is ons duidelijk geworden dat het een echte ontmoetingsplek moet worden voor het dorp waar het gezellig is om naartoe te gaan.” 

Volgende week donderdag komt een tweede bijeenkomst in Den Tref in Hapert, aanvang 19.30 uur. Via hapertheefthet.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. 

Bij die bijeenkomsten zijn ook nadrukkelijk jongeren en kinderen betrokken. ,,Het is leerzaam om ook hen te horen. In de toekomst zijn zij de volwassenen die er gebruik van maken. Het is ook leuk te zien hoe gemotiveerd ze zijn. Zij bedenken iets en voeren dat ook uit.” Eerder zijn de belangrijke thema's geformuleerd.  Straks gaat het er om hoe het beste daar een vervolg op te geven valt wat de uitvoering betreft.