Volledig scherm
Het straatje Flinkert in Vessem. © ED

Buurt Flinkert in Vessem geschokt door moord: ‘Ik hoorde mensen huilen’

VESSEM - De aanwonenden van de Flinkert in Vessem zijn zeer geschokt door de plotselinge dood van hun buurtgenoot Joost Michels. De 59-jarige Vessemse boomkweker kwam in Macedonië om het leven bij een ruzie met werknemers. Hij heeft daar een bedrijf. 

Het slachtoffer zou met een steen op zijn hoofd zijn geslagen. De politie heeft een 45-jarige verdachte aangehouden.

Michels woont met zijn vrouw aan de Flinkert. Het stel heeft drie kinderen. Corrie van den Berg is een van de overburen. ,,Je zag hem niet zoveel. Zijn vrouw wel, die was altijd even vriendelijk. Ik denk dat ze hier zeker al meer dan tien jaar wonen.”

Van den Berg vindt het te triest voor woorden wat er gebeurd is. ,,Haar familie komt uit Vessem. Ik hoorde het nieuws van iemand in de straat. Ik ben er echt helemaal van verschoten. Mensen horen op die leeftijd nog een heel leven voor de boeg te hebben.”   

Noortje Bolte uit Hoogeloon komt veel bij de buurman van Van de Berg. Hij is haar vriend en nog maar net aan de Flinkert komen wonen. Ze kent de boomkweker niet. ,,Vessem is net als Hoogeloon een dorp, klein maar fijn", zegt ze. ,,De mensen kennen elkaar en leven met elkaar mee. Ons kent ons. Ik begrijp dat dit nieuws in het dorp wel even binnenkomt. Iedereen vindt dat vreselijk voor het gezin.”

Een buurvrouw van het getroffen gezin hoorde vrijdagmiddag dat de familieleden slecht nieuws hadden gekregen. Ze was aan het werk in de tuin en hoorde mensen huilen. ,,Zojuist las ik pas dat het om een moord ging. Ja, vreselijk natuurlijk . Dat is schokkend. Ik ken hem als een harde werker. Hij zat veel in Macedonië.”  

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) aan Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.