Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Coalitie Bladel tegen vroeger sluiten van sportkantines

BLADEL - Een voorstel van het Bladelse college van B en W om sportkantines in de gemeente in het kader van alcoholmatiging uiterlijk al om middernacht te sluiten, stuit op weerstand.

Met name de coalitiepartijen CDA en Bladel Transparant hebben veel moeite met het voorstel, bleek maandagavond bij de commissievergadering Middelen en Algemene Zaken. Er lag ook een protestbrief van de voetbal- en tennisverenigingen uit de gemeente. Die vinden dat ze zelf goed in staat zijn om alcoholmatiging te promoten en willen de mogelijkheid houden om tot 1 uur 's nachts open te zijn.

Ze kregen steun van Niels Beerens (CDA): ,,Zo gaan we volwassen mensen betuttelen." Hij voelde zich ook enigszins op het verkeerde been gezet: ,,Eerst zouden er klachten zijn van de reguliere horeca over de sluitingstijden van sportkantines, maar die zijn er niet. Nu wordt het aan alcoholmatiging opgehangen." Volgens hem zijn het niet de jonge leden die laat in een kantine zijn te vinden. ,,Hoe kun je dit combineren met het IJslands model, dat we in de gemeente propageren? Het gaat hier net om het voorbeeld wat ouderen geven aan de jeugd. Je moet geen tweeslachtig beleid gaan voeren", reageerde Jos van Hout (D66).

Bladel Transparant kondigde een amendement aan voor de volgende raadsvergadering. Niek Panjoel: ,,Je lost hier niets mee op. De huidige regels zijn toereikend en leveren geen problemen op." Hij vroeg ook naar de invloed van de uniformering. Bladel werkt met Bergeijk, Eersel en Reusel-De Mierden samen op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH), maar daar was volgens burgemeester Remco Bosma geen sprake van.

  1. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) in tegen Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.