Volledig scherm
Het college van Reusel-De Mierden is akkoord met een uitgave van circa drie ton voor een kunststof atletiekbaan voor AVR ‘69. © Getty Images

College achter plan nieuwe atletiekbaan Reusel

REUSEL - De Reuselse atletiekvereniging AVR ‘69 kan wat het college van Reusel-De Mierden betreft rekenen op een nieuwe atletiekbaan. De raad moet er nog mee instemmen. 

Het college van Reusel-De Mierden is akkoord met een uitgave van circa drie ton voor een kunststof atletiekbaan voor AVR ‘69. Dat zijn niet de complete kosten. De gemeente vergoedt daarmee de helft. De andere helft komt van Brainport. De totale kosten om de baan van AVR uptodate te maken bedragen dus zes ton. 

Met de bijdrage van Brainport, maar ook die van de gemeente kan AVR een flinke stap zetten, legt wethouder Frank Rombouts uit. ,,Het is een mooie aanwinst voor de club en zeker ook voor de gemeente", aldus de wethouder. 

Discuswerpkooi

AVR '69 is met 350 leden een van de grotere verenigingen in de gemeente. Het huidige atletiekbaan ligt op sportpark De Hoek en is versleten. De nieuwe wordt van kunststof. Er komen verder een verspringbak, een hoogspringbak en een discuswerpkooi. De club betaalt per jaar 7000 euro terug aan de gemeente. Dat geld moet komen uit eigen te organiseren activiteiten. De club heeft aangegeven dat dat moet lukken. Die inspanning is voor een periode van veertig jaar.  

Als de gemeenteraad instemt met de plannen, kan de baan in de zomer van volgend jaar aangelegd worden. Het initiatief heeft tot gevolg dat de club voortaan wedstrijden op de baan kan organiseren. Zo wordt er ook gedacht aan rolstoelraces. 

,,Het is erg goed dat we straks in Reusel een atletiekbaan hebben liggen die aan alle eisen voldoet", zegt Rombouts. ,,Voor de inwoners van onze regio is dat een mooie aanwinst.” Hij zegt verheugd te zijn dat Brainport mee wil betalen. ,,Daarmee zegt Brainport dat dit belangrijk is voor Zuidoost-Brabant en ook voor internationale kenniswerkers die hier willen komen wonen en werken.