Gerard van Maasakkers komt op zaterdag 26 oktober naar Middelbeers.
Volledig scherm
Gerard van Maasakkers komt op zaterdag 26 oktober naar Middelbeers. © copyright Olaf Smit

Concert met Brabantse sterren in Middelbeers

MIDDELBEERS - Gerard van Maasakkers, Nol Havens en Ferry van de Zaande treden op zaterdag 26 oktober in Middelbeers samen met de jubilerende muziekvereniging De Vriendschap op. Die viert het 170-jarig bestaan.

Op deze avond wordt ook het boekwerk ‘Van mars tot maestro De Beerzen’ gepresenteerd. Dat werd geschreven door Nicoline van Tiggelen en samengesteld door Stijn van Es, met veel oud en recent fotomateriaal. De jubilerende muziekvereniging presenteerde eerder dit jaar al nieuwe uniformen en de naam veranderde van Harmonie en drumband De Vriendschap in Muziekvereniging De Vriendschap.

De muzikale feestavond met Brabantse sterren op 26 oktober wordt een slotakkoord van het jubileumjaar. Overigens gaat het eigenlijk om een feestweekend, want op de vrijdag ervoor is er ook al een Hollandse Avond, met bijvoorbeeld Frank van Weert en Lars Brans. „Daar verwachten we vooral een jeugdig publiek”, vertelt slagwerkster Brenda Smolders. „Het feestweekend gaat plaatsvinden in de hal van familie Bekx aan de Industrieweg 12. We verwachten zo’n 750 bezoekers op zaterdag”, aldus Smolders. 

Die feestavond wordt een muzikale reis door de tijd, onder de titel Beerse Back to the Future. Dan spelen dus onder meer Gerard van Maasakkers en Nol Havens samen met De Vriendschap, maar er is ook een stuk met een cyberdirigent. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te koop bij slagerij Smolders en bij café De Zwaan.