Tessa van de Ven in haar typetje 'Babbe, vrouw van lichte zeden'
Volledig scherm
Tessa van de Ven in haar typetje 'Babbe, vrouw van lichte zeden' © Raymund van de Wal

Dames als debutant kregen handen op elkaar in Oirschot

OIRSCHOT - Met het thema ‘Da’s un circus!’ heeft Stichting Bonte Avonden een kleurrijk programma in elkaar gezet met veel talent van eigen bodem. De avond werd swingend geopend – het plezier spatte van de drumvellen – met de samba van Concordia on Drums uit Spoordonk.

Liesbeth Schelle stond vaker op een toneel, maar nog nooit in de ton. Als debutante in het karakter van barjuffrouw Kaat besprak ze in heerlijk dialect, met een knipoog naar de Borsato-actualiteit, haar klanten met het publiek. Tessa van de Ven bracht met ‘Babbe, dame van lichte zeden’ ook haar debuut. Als een soepele poes bewoog ze moeiteloos over het podium en vertelde met hilarische woordspelingen – uit haar hoofd – over haar avonturen.

Christ van Rijssel had wat moeite de dames bij te benen maar bracht als eigenaar van café De Wildeman een aardige buut. Na de pauze bracht Cor Gerritsen als Johnny de Manager in knalrood pak sterke sportverhalen met hoge grapdichtheid. Bart Vogels leidde ‘nieuwe centrummanager’ Frits van der Putten rond door Oirschot en vertelde dat de nieuwe brug beter door de Broemies gebouwd had kunnen worden (‘goedkoper en sneller’).Vogels werd geholpen met een ‘live verbinding’ door de hilarisch rijmende Priscal de Kort.

Spiraaltje

Tarzan Jeroen van Nunen slingerde het publiek naar alle hoeken van de verhitte zaal toen hij beeldend sprak over zijn dikke vrouw Sjaan die wel zestig kilo was afvallen. ,,Heb je een dieet gevolgd?” ,,Nee, ik heb mijn spiraaltje laten ontkalken.” De muzikale ondersteuning van onder andere Sanne en de Mannen, Stadsprins Tim en de fraai uitgedoste zangroep A-Meezing maakte de avond bont en rond.