Volledig scherm
PREMIUM
© Stock.xchng

Datagedreven werken in de Kempen krijgt vervolg

KEMPEN - De afgelopen anderhalf jaar hebben de vijf Kempengemeenten samengewerkt met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij het uitwisselen en koppelen van gegevens in het Rural Data Center. Dit project krijgt een vervolg tot het einde van 2020.

In dit vervolgtraject wil het Rural Data Center (RDC) de schouders eronder zetten om zijn werk bekender te maken binnen de organisaties en ambtenaren van de Kempengemeenten zelf. ,,We zijn toch nog een beetje de vreemde, nee eigenlijk de nieuwe eend in de bijt. We willen laten zien welke data we hebben, wat we er mee kunnen en hoe we daarmee gemeentes en hun ambtenaren kunnen helpen. En we willen uitdragen dat er daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van die gegevens,”aldus portefeuillehouder Jetty Eugster (waarnemend burgemeester van Reusel-De Mierden).

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.