Volledig scherm
Oirschottenaar Henry van Loon komt in december naar De Enck. © Marco Okhuizen

De Enck in Oirschot richt blik naar voren en presenteert nieuw programma

OIRSCHOT - De Enck in Oirschot richt de blik ‘vol goede moed’ vooruit. Het sociaalcultureel centrum heeft het financieel moeilijk, maar kan met de steun van de gemeente naar de toekomst kijken en deed dat vrijdagavond nadrukkelijk met de presentatie van het nieuwe seizoen.

Over negen dagen neemt de gemeenteraad pas het formele besluit over een investering van 550.000 euro in De Enck voor de komende twee jaar. Maar inmiddels is wel duidelijk dat de politiek hier positief tegenover staat. Het bestuur van De Enck durfde het aan om het nieuwe programma op de eerder geplande datum te presenteren.

De onzekerheid van de voorbije maanden speelde geen grote rol bij het vastleggen van artiesten. ,,Dat viel erg mee”, aldus voorzitter Frans Verouden. ,,We zijn continu open en transparant geweest richting impresariaten. Gelukkig kunnen we de laatste jaren een groeiende bezettingsgraad laten zien.”

Komend seizoen herbergt De Enck weer een mix van cabaret, theater, muziek en toneel. In Oirschot doet ‘local hero’ Henry van Loon het altijd goed. Hij staat op donderdag 12 december op de planken van De Enck. Cabaretiers zijn altijd goed vertegenwoordigd. Zo melden onder andere ook Javier Guzman, Rob Scheepers en Steven Brunswijk zich aan De Loop. Huub Stapel brengt met de onemanshow ‘Het Huwelijk’. Gerard van Maasakkers, Barrie Stevens en Pater Moeskroen zijn enkele andere bekende namen. 

Voor de Oirschotse families met jonge kinderen zijn de Sint-uitvoeringen elk jaar een 'must'.