Ashly Henraath is de eerstgeboren baby in de nieuwe gemeente Gemert-Bakel, die in 1997 ontstond uit een fusie tussen de gemeentes Bakel en Milheeze en Gemert.
Volledig scherm
PREMIUM
Ashly Henraath is de eerstgeboren baby in de nieuwe gemeente Gemert-Bakel, die in 1997 ontstond uit een fusie tussen de gemeentes Bakel en Milheeze en Gemert. © Rene Manders/DCI Media

De laatste baby van de gemeente Luyksgestel: 'Ik zei toch dat je iets speciaals had!’

Bakel en Milheeze, Vessem, Hoogeloon, Luyksgestel: zo maar wat gemeentes die 25 jaar geleden het loodje legden bij de grote herindeling in Zuidoost-Brabant. Nieuwe, grotere gemeentes ontstonden. Een greep uit de laatstgeboren kinderen uit de opgeheven gemeentes en de eerste baby’s uit de nieuwe gemeentes: Femke, Marijn, Frank, Kevin, Ashley en Dion, allemaal dus net of bijna 25 jaar.

  1. Wie vloog er uit de bocht tijdens de Kempenrally in 1959?

    Wie vloog er uit de bocht tijdens de Kempenral­ly in 1959?

    EINDHOVEN - Een foto gemaakt tijdens de Kempenrally in 1959. Volgens fotograaf Frans van Mierlo is de foto gemaakt ter hoogte van hotel ’t Silveren Seepaerd in Eindhoven. Was hier de start of de finish en wie reed er dat jaar mee tijdens de rally? Ook horen we graag wie de winnaar was en komen we in contact met lezers die nog een leuke anekdote over de rally hebben. Reageren kan via d.hoekstra@ed.nl. Kijk ook op ed.nl/oudedoos of onder dit artikel voor meer foto’s.