De tijd dringt voor het schip van Eric van der Stoep uit Oirschot

VideoOIRSCHOT - Architect Eric van der Stoep bouwt een scheepsmodel, en niet zomaar eentje. Hij moet wel een beetje opschieten, want plotseling is het einde van zijn leven in zicht.

Eric van der Stoep heeft koude vingers. Het is inderdaad een frisse morgen, als hij vertelt over het scheepsmodel in wording dat in de serre van zijn huis op recreatiepark Stille Wille bij Oirschot staat. Maar die koude vingers komen ook door 'die troep' die ze hem sinds kort in het ziekenhuis toedienen. Chemotherapie. Hij heeft kanker, en genezen zit er niet meer in.

  1. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) in tegen Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.