Volledig scherm
PREMIUM
EERSEL - Toon Schellens met de Pronte Vrouw voor TIP-Eersel. De plek waar zijn rondleidingen starten. © Jean Pierre Reijnen

De VVV-gids: Een Karmeliet als beloning voor rondleidingen in Eersel

ZomerserieEERSEL - Sinds twee jaar verzorgt Toon Schellens rondleidingen als gids van het Toeristisch Informatiepunt (TIP) Eersel over de historische markt. Daar kan hij zijn passie voor heemkunde, geschiedenis en verhalen vertellen prachtig combineren.

De oud-schooldirecteur is niet van het stilzetten. Twee jaar na zijn pensionering heeft hij nog steeds een agenda nodig om alles te plannen. Als echte onderwijsman vond en vindt hij het leuk om verhalen te vertellen. Maar om zo maar wat historie op te lepelen die je ook in een boekje kunt vinden is iets te gemakkelijk. Schellens: ,,De verhalen zijn maar een middel. Ik wil iets overbrengen en bij de bezoekers belangstelling wekken voor de Kempische geschiedenis.” 

  1. Bergeijk geniet op drukke wieleravond van Australische cyclobeulen

    Bergeijk geniet op drukke wiele­ravond van Australi­sche cyclobeu­len

    Op een prachtige wieleravond hield een kwartet Australische ‘cyclobeulen’ dinsdag huis in de ronde van Bergeijk. Niet alleen waren er vele honderden toeschouwers aan de meet te vinden. Ook Bergeijkenaren kwamen in heerlijke weersomstandigheden massaal uit de huizen om de galavoorstelling van de ‘Down Under-hardrijders’ te aanschouwen. Ze domineerden zoals een Kempencriterium zelden is gedomineerd en bezetten de eerste vier plekken in de eindrangschikking.