Ad Maas (tweede van links) uit Hooge Mierde werd in 2016 gevolgd voor een tv-programma over dementie. Hij is op 60-jarige leeftijd overleden.
Volledig scherm
Ad Maas (tweede van links) uit Hooge Mierde werd in 2016 gevolgd voor een tv-programma over dementie. Hij is op 60-jarige leeftijd overleden. © Jurriaan Balke

Dementiepatiënt Ad Maas (60) uit Hooge Mierde overleden

HOOGE MIERDE - Ad Maas uit Hooge Mierde is zaterdagnacht op 60-jarige leeftijd overleden aan een slopende ziekte. De bekende inwoner van het dorp was één van de zes relatief jonge mensen met dementie die Angela Groothuizen in 2017 portretteerde in het tv-programma ‘Voor ik het vergeet’. 

Maas was in Hooge Mierde onder meer tonpraoter en keeper van het eerste elftal van de lokale trots HMVV, de club waar hij ook toen de ziekte het lastiger maakte nog steeds als trouwe supporter te boek stond. Ook was Maas actief voor de Stichting Dorpsbelangen waarvoor hij onder meer meewerkte aan het jaarlijkse nieuwsoverzicht. En de prominente inwoner was een vaste gast in café Den Hoek.

Hij liet zich uitgebreid filmen in zorgcentrum Floriaan in Bladel, Zorgatelier Buiten in Lage Mierde en zorgboerderij De Wederloop in Diessen vooral om andere dementiepatiënten te helpen.