Marijke Jacobs organiseert een evenement in Reusel om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Huntington.
Volledig scherm
PREMIUM
Marijke Jacobs organiseert een evenement in Reusel om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Huntington. © Jean Pierre Reijnen

‘Deze hersenziekte stopt niet’: evenement voor Huntington in Reusel

REUSEL - Het Reuselse Sporthuis staat zondag 6 oktober in het teken van een Lifestyle Event ten bate van de ziekte van Huntington. Marijke Jacobs (36) uit Reusel, zelf drager van deze ziekte, zet er haar schouders onder, om geld bijeen te brengen.

In haar jeugd hoorde Marijke Jacobs wel ooit van de ziekte van Huntington. ,,Maar dat was het dan ook. Mijn moeder, die al op jonge leeftijd aan iets anders overleed, is zich ook nooit bewust geweest dat zij drager van deze ziekte was”, vertelt Jacobs. ,,Tot een oom van mij er mee te maken kreeg. Mijn zus en ik lieten ook onderzoek doen. Ik bleek de enige drager van deze ziekte, met 100 procent kans dat ik tussen nu en tien jaar met de verschijnselen te maken krijg.” Het is geen fijn toekomstbeeld. ,,Omdat deze hersenziekte niet stopt en altijd een negatief einde heeft, beginnen dan ook de problemen. Gemiddeld leven patiënten met deze ziekte nog maximaal vijftien jaar nadat de verschijnselen zich voordoen”, somt Jacobs op.

  1. Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    HAPERT - De brandweer is zaterdagochtend nog altijd druk bezig met de zeer grote brand die vrijdagmiddag uitbrak in het inmiddels ingestorte pand van Van der Heijden Transport in Hapert. Er is gestart met sloopwerkzaamheden om de brandende restanten van het gebouw te kunnen afblussen. Dat gaat gepaard met zware explosies. Volgens de brandweer gaat dat nog de hele dag duren. Rookontwikkeling en overlast zullen blijven aanhouden.