Fervent wandelaar Wil van Dungen (r) heeft met steun van citymarketeer Gert-Jan van Gerven wandelroutes uit alle gemeentekernen op papier.
Volledig scherm
Fervent wandelaar Wil van Dungen (r) heeft met steun van citymarketeer Gert-Jan van Gerven wandelroutes uit alle gemeentekernen op papier. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

‘Doe ’ns gek en ga van die verharde paden af’

BERGEIJK - ,,Je bent alleen ergens geweest als je er te voet bent geweest.” Dat is de lijfspreuk van fervent wandelaar Wil van Dungen (56). Elke zondag maakt hij samen met zijn vrouw een wandeling door Brabant. Dat bracht hem op het idee om voor Bergeijk ook een aantal wandelroutes kriskras door de gemeente op papier te zetten. De eerste dertien zijn binnenkort verkrijgbaar bij Visit Bergeijk.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Pater Pushpa neemt afscheid: ‘Ik bid voor u, blijft u ook voor mij bidden?’

  Pater Pushpa neemt afscheid: ‘Ik bid voor u, blijft u ook voor mij bid­den?’

  SINT-OEDENRODE Elf jaar heeft de uit India afkomstige pater Pushpa zich ingezet als priester in Nederland. Maar de op missie gezonden priester is weer teruggeroepen naar zijn geboorteland om daar een door corona overleden priester te vervangen. In Noord-Brabant was pater Pushpa de meeste jaren woonachtig in Nijnsel en actief voor de Heilige Oda-parochie. De laatste jaren was hij werkzaam als kapelaan in Bergeijk en omstreken.