Morris (9) in actie bij de dolfijntherapie op Curacao.
Volledig scherm
Morris (9) in actie bij de dolfijntherapie op Curacao. © Femke Hehemann

Dolfijntherapie liet Morris (9) uit Oirschot groeien

OIRSCHOT - Stichting Morris zamelde anderhalf jaar lang geld in voor dolfijntherapie voor Morris (9) die ernstig meervoudig gehandicapt is. De familie is inmiddels terug uit Curaçao. “Morris heeft sinds we terug zijn veel meer rust in zijn lijf.”

 1. Ganzenbord maakt comeback bij Bakkerijmuseum Luyksgestel

  Ganzenbord maakt comeback bij Bakkerijmu­se­um Luyksges­tel

  LUYKSGESTEL - Echt iets van vroeger, zou je denken: oud-Hollandse bordspelen. Maar ook de jeugd lijkt ze ontdekt te hebben. Zoals groep acht van basisschool De Klepper uit Luyksgestel. Toen het bakkerijmuseum even verderop in het dorp aanklopte voor hulp bij een ‘groen project’, liepen de leerlingen daar meteen warm voor. Woensdag vulde de groep het buitenganzenbord, ook wel ‘Be Leef’ ganzenbord gedoopt, met allerlei groene ingrediënten.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”