'Dolle Dries' van Wijhe wint in 1980 de hoofdkoers in de strijd om de gele trui in Duizel.
Volledig scherm
PREMIUM
'Dolle Dries' van Wijhe wint in 1980 de hoofdkoers in de strijd om de gele trui in Duizel. © Piet Gijsbers

‘Dolle Dries’ liet de wielerliefhebbers in De Kempen duizelen

‘Dolle Dries’ van Wijhe verwierf zijn bekendheid vooral op het ijs, maar veroverde in 1980 ook de harten van de wielerliefhebbers tijdens de ronde van Duizel. Volgende week maandag wordt er in het Kempendorp weer gekoerst. ,,Ze zijn hier nog iets gekker dan gek.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. De ‘broertjes’ van Willem II weer samen bij EFC: ‘Weet je nog dat we shampoo deden in de bidon van Steef Nieuwendaal en hij moest overgeven’
  PREMIUM
  amateurbijlage

  De ‘broertjes’ van Willem II weer samen bij EFC: ‘Weet je nog dat we shampoo deden in de bidon van Steef Nieuwen­daal en hij moest overgeven’

  EERSEL - Sigaren na de bekerzege, het neefje van Rivaldo en een toiletterende keeper die de bus naar Frankrijk miste. Bas Smulders en Mike Thijssen (beiden 35) zijn hun tijd bij Willem II in de loop der jaren steeds meer gaan koesteren. Komend seizoen staan ‘de broertjes’ weer samen op het middenveld, nu bij EFC.