EERSEL-Archieffoto vorige editie van hardcore festival Dominator op landgoed Duynenwater.
Volledig scherm
EERSEL-Archieffoto vorige editie van hardcore festival Dominator op landgoed Duynenwater. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Dominator-festival op Landgoed Duynenwater in Eersel krijgt camping

EERSEL -De organisator van Dominator wil deze zomer een tijdelijke camping realiseren op Landgoed Duynenwater (voorheen E3-strand) waar bezoekers van het hardcore festival maximaal twee nachten kunnen vertoeven. Dit kampeerterrein moet plek bieden aan circa 5000 bezoekers.

De campinggasten kunnen vanaf vrijdagmorgen voor de vijftiende editie van het festival-op zaterdag 18 juli-hun tentje opzetten aan de oevers van het kleine meer van Landgoed Duynenwater, naast de festivallocatie. Aan het einde van de zondagmorgen-de ochtend na het dansfestijn-moeten ze weer vertrokken zijn.

Met een overnachtingsmogelijkheid vlakbij het Dominator-terrein kan de verkeersdrukte van en naar het festival beter worden gereguleerd, is het belangrijkste argument van organisator Art of Dance om de camping te introduceren.

Gespreid

Op dit punt viel nog wel wat te verbeteren in voorgaande edities, volgens Nikita van Seggelen (Art of Dance). ,,De toeloop naar, en terugtocht vanuit het festival verloopt met de camping waarschijnlijk meer gespreid. Bezoekers kunnen nu op veel verschillende momenten gedurende het weekend aankomen of vertrekken.”

Met de camping wil Art of Dance daarnaast de vele bezoekers van buiten de regio en uit het buitenland (onder meer uit Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk) tegemoet komen, die een eind moeten rijden om naar het internationaal vermaarde hardcore festival te komen.

Pre-party

Alleen een dagticket kopen blijft ook mogelijk. Een pre-party voor campinggasten op vrijdagavond moet ervoor zorgen dat bezoekers ook écht eerder naar Duynenwater komen voor Dominator. Art of Dance benadrukt dat de camping geen groei in festivalgangers brengt. ,,We houden vast aan zo’n 50.000 bezoekers, dat is inclusief de circa 5000 campinggasten.”

Een vergunning voor de camping is aangevraagd, maar nog niet verleend door de gemeente Eersel. De tickets zijn nog niet in de verkoop gegaan. Art of Dance verwacht met de camping niet meer overlast te creëren voor omwonenden in (onder andere) Knegsel, maar juist mínder. ,,Bij vorige edities werd wild gekampeerd in de buurt. Bezoekers hebben nu de mogelijkheid hun tent bij ons op te zetten in plaats van op illegale plekken. De gespreide aankomst-en vertrektijden voorkomen wellicht files in het dorp,” volgens Van Seggelen.

Zwerven

Veel winst verwacht de organisator niet te behalen uit de camping. ,,Het kost veel geld de camping aan te leggen en we houden de meerprijs voor het kamperen laag.”

Diverse maatregelen worden genomen om te voorkomen dat campinggasten toch voor hinder zorgen, legde terreineigenaar Roland van Pelt gisteravond uit tijdens een mager bezochte infobijeenkomst in Knegsel voor omwonenden. Campinggasten moeten gedurende het weekend op Duynenwater blijven. ,,Dat voorkomt dat zij gaan zwerven in de regio.”

Silent disco

Zowel op vrijdag (pre-party) als op zaterdag (Dominator-festival) mag tot elf uur harde muziek worden gedraaid op het terrein. Buiten die tijden is er een programma met geluidloos nachtelijk vertier (een silent disco) om campinggasten bezig én stil te houden.

Omwonenden gaven aan op voorhand geen bezwaar tegen de camping te hebben. ,,Als het gaat werken zoals nu wordt voorgesteld dan zijn we blij. Ze moeten er wel voor zorgen dat de silent disco echt stil blijft,”aldus Eric Heijmans uit Knegsel.