Een groep inwoners van Casteren werkt samen in een bouwproject om tien huizen te bouwen. Ze staan in de tuin van een van de twee te slopen woningen waar het project moet komen. Vlnr: Camiel Versteden, Jochem Casteleijns, Sanne Liebregts, Ed Verhoeven, Jo van Loenhout en Zus De Punder.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep inwoners van Casteren werkt samen in een bouwproject om tien huizen te bouwen. Ze staan in de tuin van een van de twee te slopen woningen waar het project moet komen. Vlnr: Camiel Versteden, Jochem Casteleijns, Sanne Liebregts, Ed Verhoeven, Jo van Loenhout en Zus De Punder. © DCI Media

Dorp wacht met smart op toestemming om te kunnen bouwen, maar vreest provincie: ‘Dat is je reinste eco-terreur’

CASTEREN - De vleermuis, de steenmarter, de gierzwaluw, de huismus, er zijn inwoners van Casteren die het helemaal gehad hebben met deze vriendjes uit de natuur. De reden: een bouwplan van tien woningen komt maar niet van de grond vanwege een ecologisch onderzoek dat bij de provincie ligt. Dikke kans dat de diertjes daarin voorkomen. Ed Verhoeven, woordvoerder van de  initiatiefnemers, briesend: ,,Het is je reinste eco-terreur en dat is het.” 

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.