Volledig scherm
PREMIUM
Met een druk op de rode knop opende vice-premier Hugo de Jonge donderdagmiddag het nieuwe distributiecentrum van pakketdienst DPD. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

DPD in Oirschot: ‘The Beast’ sorteert 800.000 pakketjes per dag

OIRSCHOT - Meer dan tien voetbalvelden aan vloeroppervlak, ruim twee kilometer aan sorteerinstallatie en een capaciteit van 800.000 pakketten per dag. Het nieuwe distributiecentrum van pakketdienst DPD in Oirschot is duizelingwekkend groot.

Stel. Je heet Claudia Müller, woont in een Beiers dorp onder de rook van München en koopt een nieuwe zomerjas bij een Britse internetwinkel. Vandaag besteld, volgende dag bezorgd, staat er. Dan is de kans groot dat het pakket vanaf bedrijventerrein Westfields in Oirschot de goede kant op wordt gestuurd. Want daar werd gistermiddag een nieuw en in alle opzichten enorm distributiecentrum van pakketdienst DPD in gebruik genomen. Vice-premier Hugo de Jonge kwam het openen, samen met twee wereldkampioenen squash die deze week tussen de lopende banden met pakketjes een van de grootste toernooien van het jaar spelen.