Volledig scherm
Dries Reniers © Ad Adriaans

Dries Reniers, de nieuwe prins van Wintelrese Huifnarren

WINTELRE - Dries Reniers (39) van CV De Huifnarren is de nieuwe prins van Klepbroekenbult. Als prins D'n Busser zwaait hij tijdens het zottenfeest de scepter. 

In het dagelijks leven is hij chef-werkplaats bij Abemec in Gilze. Reniers is 12 jaar getrouwd met Wendy. Samen zijn ze ouders van de meiden Kris (11) en Pien (13) (beide dansmarietje bij de CV de Huifnarren) en zoon Jort (8). 

In zijn vrije tijd is Dries Reniers penningmeester van CV De Huifnarren en houdt hij van fietsen en wandelen. Prins D’n Busser wordt tijdens carnaval bijgestaan door Adjudant Huib, dat is zijn kameraad Huib van Asten.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) aan Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.