Woensdagmiddag werd hij in gebruik genomen. Donderdag en vrijdag namen veel Oirschottenaren een kijkje vanaf de nieuwe brug over het Wilhelminakanaal.
Volledig scherm
Woensdagmiddag werd hij in gebruik genomen. Donderdag en vrijdag namen veel Oirschottenaren een kijkje vanaf de nieuwe brug over het Wilhelminakanaal. © René Manders/DCI Media

Drukte op nieuwe brug Oirschot over Wilhelminakanaal

OIRSCHOT - Er leek lange tijd een vloek op te rusten: de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Wilhelminakanaal in Oirschot. Veel (politiek) gekrakeel voordat tot de aanleg werd besloten, daarna discussies, vertraging en hogere kosten rond de aanbesteding. Maar sinds woensdagmiddag is de verbinding tussen nieuwbouwwijk Moorland en het historische centrum van het dorp dan toch echt gereed. Veel mensen namen de voorbije dagen meteen de proef op de som en wandelden of fietsten over de deels houten vakwerkbrug. 

De bouwhekken worden snel weggehaald door aannemer Ballast Nedam. De aanplant van de beide oevers én de officiële opening volgen in het najaar. De brug is vernoemd naar Rinus Stönner en Willem Meijwaard, twee soldaten die het leven lieten bij de bevrijding van Oirschot in 1944.

De nieuwe vakwerkbrug tussen de nieuwbouwwijk Moorland en het centrum van Oirschot.
Volledig scherm
De nieuwe vakwerkbrug tussen de nieuwbouwwijk Moorland en het centrum van Oirschot. © René Manders/DCI Media