Net buiten de dorpsgrens van Duizel staat het huisje waar een inwoner zijn broer doodstak. Juist omdat het binnen zo klein is, kon hij niet anders, zei hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Net buiten de dorpsgrens van Duizel staat het huisje waar een inwoner zijn broer doodstak. Juist omdat het binnen zo klein is, kon hij niet anders, zei hij. © fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels

Duizelse man stak zijn broer neer toen deze op hem afkwam, maar de dood was niet de bedoeling

DEN BOSCH – Hij verstopte zich nog even achter de heg. Maar kort nadat Peter F. eind vorig jaar in Duizel zijn broer had doodgestoken, ging hij in de boeien. Vluchten wilde hij niet. En natuurlijk wilde hij zeker niet ‘ons Jan’ doden. Maar hij kon niet anders, zei hij. Dinsdag kan hij zijn verhaal bij de rechter doen.

  1. Zelfrijdende auto geeft cardiologen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dottermethode
    PREMIUM

    Zelfrijden­de auto geeft cardiolo­gen Catharina Ziekenhuis inzicht in beste dotterme­tho­de

    EINDHOVEN - De bedenkers hadden het waarschijnlijk niet kunnen verzinnen, maar de kennis achter de zelflerende en zelfrijdende auto maakt een einde aan een verhitte discussie onder cardiologen. Want moet er nu wel of niet een fikse doorstroming in een kransslagader zijn om een vernauwing te meten? Rekenmethodes die zelfrijdende auto’s ook gebruiken, gaven het antwoord: ‘Ja, dat moet’.