Volledig scherm
Nieuwe uitbaters Jack en Marlieke Heijkoop van B&B Hoogeloon. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Echtpaar begint B&B aan de rand van Hoogeloon

HOOGELOON - Om gezondheidsredenen moest Jack Heijkoop zijn Gasterij Den Dis in Bladel van de hand doen. Samen met partner Marlieke gaat hij Landrop bed & breakfast in Hoogeloon runnen.

Zittend bij de open haard versterkt de gestaag vallende sneeuw het idyllische gevoel bij de bed & breakfast van Jack (53) en Marlieke (39) Heijkoop aan de rand van Hoogeloon. Zijn gezondheid is Heijkoop enige tijd terug parten gaan spelen. ,,Op de kop af twintig jaar heb ik al mijn energie gestoken in mijn broodjeszaak in Bladel. Maar ik moet nu terugschakelen. Ik ga nu met Marlieke deze bed&breakfast runnen. We gaan elkaar in alles ondersteunen. Ik heb een achtergrond in het kokswezen, daarom neem ik het koken voor mijn rekening.”

Marlieke runt ook nog kledingzaak Dressst in Bladel. Die gaat ze wel voortzetten maar minder uren. ,,Ik voel me heerlijk in de rol van gastvrouw, ik hou ervan om de gasten in de watten te leggen.”

Landrop bed & breakfast telt 3 luxe tweepersoonskamers. De grote bruidssuite is wel bijzonder voor het echtpaar Heijkoop. ,,We hebben hier onze huwelijksnacht doorgebracht.” Hij vervolgt: ,,Op het landgoed van ruim 10.000 vierkante meter hebben we tal van mogelijkheden. Je kunt dan denken aan high tea, vergaderingen en trouwlocatie.”

Marlieke verwacht zowel recreatieve als zakelijke bezoekers te kunnen verwennen. ,,We liggen hier vlakbij het Hapertse industrieterrein en de Kempen leent zicht uitstekend voor de toeristische fietser. Ik kijk er naar uit om kleine feestjes te organiseren.”