Volledig scherm
PREMIUM
© Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Een veilige haven voor weidevogels in Zuidoost-Brabant

VESSEM - De weidevogel heeft het moeilijk. Dankzij inspanningen van de werkgroep Weidevogels Zuidoost-Brabant is onder meer het kemphaantje nu terug in Vessem. Maar de strijd tegen de vos blijft.

Negen exemplaren van het kemphaantje telde Noud Janssen van werkgroep Weidevogels Zuidoost-Brabant afgelopen week op een perceel aan het Meerven in Vessem. Het was lang geleden dat hij er het zeldzame vogeltje zag. Maar ook zag hij er wulpen, kieviten, nijlganzen, graspiepers en scholeksters. Helemaal verbaasd was hij over de aanwezigheid van een casarca. ,,Deze eendensoort heb ik hier nog nooit gezien."

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Volgens Rijkswaterstaat blijft de weg nog tot ongeveer 21.00 uur dicht.