Rijplaten moeten ervoor zorgen dat Jan de Rooy zijn bungalow aan de Kromvensedijk kan bereiken, totdat de gemeente Oirschot het zandpad heeft opgekalefaterd. De Terrastab-methode zou soelaas moeten bieden.
Volledig scherm
Rijplaten moeten ervoor zorgen dat Jan de Rooy zijn bungalow aan de Kromvensedijk kan bereiken, totdat de gemeente Oirschot het zandpad heeft opgekalefaterd. De Terrastab-methode zou soelaas moeten bieden. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Een zandpad verharden met Terrastab? Wat is dat eigenlijk?

Het zandpad aan de Kromvensedijk in Oirschot moet opgekalefaterd worden zodat de bewoners en gebruikers van de bungalows aan dat pad hun huis kunnen bereiken. De bejubelde methode met Terrastab zou daarvoor de uitgelezen mogelijkheid zijn. Maar wat is dat eigenlijk? Directeur Anton Bunt van Terrastab legt uit.

  1. Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middelbeers: ‘Van asfalteren is geen sprake’
    PREMIUM

    Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middel­beers: ‘Van asfalteren is geen sprake’

    MIDDELBEERS - ‘Helemaal niets’ begrijpen Jan de Rooy (78) en zijn echtgenote van alle commotie rondom het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers. Een poging van de gemeente vorige week om dat pad beter begaanbaar te maken, strandde door boze Beerzenaren die de boel blokkeerden omdat ze geen verhard pad wilden. ,,Het wordt gestabiliseerd, niet verhard en al helemaal niet geasfalteerd", zeggen de Rooy en zijn raadsman.