Deze trampolines krijgen mogelijk concurrentie van StuiterGrasvelden. Het eerste wordt zaterdag in Bergeijk geopend.
Volledig scherm
Deze trampolines krijgen mogelijk concurrentie van StuiterGrasvelden. Het eerste wordt zaterdag in Bergeijk geopend. © Thinkstock

Eerste StuiterGrasveld in Bergeijk

BERGEIJK - Het eerste StuiterGrasveld van Nederland komt aan de Ereprijsstraat in Bergeijk. Minister Bruno Bruins opent het zaterdag.

De naam StuiterGras legt eigenlijk al uit wat het is: een soort trampoline die eruit ziet als kunstgras. De veldjes met het springgras zijn daarom makkelijk en nauwelijks zichtbaar in te passen in bestaande groenstroken en grasvelden. Bergeijk heeft vanmiddag de landelijke primeur van dit proefproject. Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opent het eerste StuiterGrasveld van Nederland zaterdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur in de Ereprijsstraat in Bergeijk, ter hoogte van nummer 14. Publiek is daarbij welkom. Ook de bedenker, Bas Warmerdam, loco-burgemeester Mathijs Kuijken en wethouder Manon Theuws zijn daarbij aanwezig. 

Met het aanleggen van StuiterGrasveldjes wil het ministerie kinderen meer in beweging krijgen in de openbare ruimte. De veldjes zijn ook door volwassenen te gebruiken voor bijvoorbeeld bootcamp en fitness. Het is snel gegaan: het veldje aan de Ereprijsstraat is donderdag aangelegd en wordt zaterdag al geopend. 

De proef met StuiterGras komt ook in Lisse en wellicht Lekkerkerk. Na vijf maanden wordt de proef geëvalueerd en bekeken of ook in de rest van Nederland ‘gestuiterd’ kan gaan worden.