Volledig scherm
PREMIUM
Ongeval A67 Eersel © Bert Jansen

Erpse krijgt boete voor zwaar ongeval bij Eersel; vriendschap met slachtoffer is voorbij

DEN BOSCH/ERP - Een boete van 750 euro en voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden. Dat krijgt een 25-jarige vrouw uit Erp opgelegd die op 24 september 2017 op de A67 bij Eersel een Poolse vrachtwagen ramde. De rechtbank oordeelde dat de vrouw door te laat remmen ‘gevaar op de weg’ veroorzaakte. Door de aanrijding raakte een vriendin die naast haar in de auto zat zwaar gewond.

'Gevaar op de weg veroorzaken' is volgens de wet slechts een 'overtreding'. Hierop staan lagere straffen dan voor het veroorzaken van een 'verkeersmisdrijf'. De vrouw was hiervoor in eerste instantie wel aangeklaagd. Er was volgens de rechters echter geen bewijs dat ze 'te hard had gereden'. De vrouw had ook geen drank of drugs gebruikt en voor het ongeval zaten er geen mankementen aan de auto. 

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.