Ex-piloot en straatartiest Weebosch schrijft kinderboek: ‘Mij gaf het energie’

VideoWEEBOSCH - Hans Nordsiek, inwoner van Weebosch (gemeente Bergeijk), heeft altijd een bijzonder beroep met een bijzondere hobby gecombineerd. Hij was piloot bij de KLM, maar tevens straatartiest. Hij heeft een kinderboek geschreven over zijn ervaringen in de luchtvaart.

Het was een bepalend moment in het toen nog jonge leven van Hans Nordsiek (59) uit Weebosch. Als kleine jongen mocht hij met zijn ouders mee naar een vliegshow in Lelystad. ,,Ik vond dat geweldig. Een piloot zette zijn vliegtuig neer, kwam op ons afgelopen en liep me meteen straal voorbij.” En dat, dacht Nordsiek, zal mij later nooit, maar dan ook nóóit, overkomen.

  1. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) in tegen Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.