Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de nieuwe Albert Heijn met appartementen op Hof-Noord.

Extra parkeren op plek woningen Hof Bergeijk

BERGEIJK - Het centrum van Bergeijk krijgt extra parkeerplaatsen op de plek van de woningen Hof 150 en 152, die gesloopt worden. De gemeente heeft de huizen gekocht. Wethouder Mathijs Kuijken verwacht dat er 25 à 30 plaatsen bij komen, bovenop de 74 die ook al extra worden gerealiseerd vlakbij de nieuwe AH-supermarkt.

Zeventig bewoners kregen tijdens een informatieavond woensdagavond in de raadzaal te horen en te zien hoe het plan er uit gaat zien. De wethouder benadrukte dat het bestemmingsplan in april is vastgesteld. Voor het wijzigen van de bestemming van Hof 150 en 152 moet nog een afzonderlijk bestemmingsplan komen om de woonbestemming te wijzigen in parkeren. 

  1. Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehouden vrachtwagenchauffeur werd mogelijk onwel
    VIDEO

    Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehou­den vrachtwa­gen­chauf­feur werd mogelijk onwel

    EINDHOVEN - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden.