Volledig scherm
De werkgroep van fanfare Wilhelmina in Hoogeloon bij de aankondiging voor 'Viva Las Vegas'. © FotoMeulenhof

Fanfare Wilhelmina gaat los met 'Viva Las Vegas'

HOOGELOON - Neonverlichting, showtrappen, glitters en veel muziek. Fanfare Wilhelmina verzorgt op 14 december een theater- en showavond in buurthuis D'n Anloôp in Hoogeloon. Het thema: Viva Las Vegas.

Volgens Margo van Diessen, kartrekker van de showavond, leent het thema zich uitstekend om daaraan passende muziek te koppelen. ,,We vinden het gewoon gaaf en vernieuwend om met ons fanfareorkest qua aankleding en sfeer helemaal uit de bol te gaan. De zaal wordt een groot theater naar Amerikaans voorbeeld. Met de regionale zangers Ruud Kneefel, Anneli Verhees en Denise Snoeijen houden we afzonderlijke repetities in de hoop dat ze straks het dak van D'n Anloôp zingen'', zegt Van Diessen.

Entertainment

,,Het publiek heeft alle vrijheid om te gaan staan of zitten, er kan gezellig gekletst worden. Wij zorgen voor het entertainment, het publiek vult de sfeer van de avond in'', vervolgt Van Diessen.

Fanfare Wilhelmina pakt tweejaarlijks uit met een themaconcert. Medeorganisator René Claassen wil het restje stof dat nog rust op het imago van de fanfare op 14 december met het fanfareorkest volledig wegblazen. ,,Mensen laten zich te zeer domineren door de televisie terwijl we hier volop muzikaal talent bijeenbrengen. De leden maken echt kwaliteitsmuziek. We zitten met het orkest niet voor niets in de hoogste divisie van Nederland. Daar hebben we hard voor gewerkt en met nummers van Elvis en Frank Sinatra willen we dat aan het publiek tonen'', vertelt Claassen.

Luchtacrobate

Dirigent Jan van Hove speelt hierin volgens Claassen een belangrijke rol. ,,Hij is als een trainer van een voetbalelftal en haalt het beste uit de muzikanten. Ook makkelijke muziekpassages moeten tot in de finesses worden uitgevoerd. Hij is echt de man op de bok. Hij stimuleert en smeedt alles tot een eenheid.''

Om de avond nog meer kleur te geven, heeft de fanfare volgens Van Diessen nog meer in petto. ,,Van eigen bodem komt luchtacrobate Janne Jacobs in haar glitterpak een showtje paaldansen opvoeren. Daarnaast komt Romy Rademakers het Hoogeloonse bloed tijdens de muziekavond versterken. Ze gaat de muziekonderdelen met haar dansgroepen begeleiden om het geheel nog meer in de sfeer van Las Vegas te brengen.''

Ook de vijftien jeugdleden van Wilhelmina komen tijdens de avond aan bod. ,,Zij mogen van het podium proeven. We leggen hen in de watten, want zij zijn de toekomst'', zegt Van Diessen.