Het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Fel debat over zandpad-gate in Oirschot blijft zonder gevolgen voor B en W

MIDDELBEERS - Een waar spervuur aan vragen, verwijten en heftige emotionele reacties kregen  burgemeester en wethouders dinsdag in de Oirschotse raad te verduren. Niet onverwacht want het veelbesproken zandpad naar de woning van Jan de Rooy stond op de agenda. 

 1. Rechter tegen Jan de Rooy: ‘Hek moet weg’, maar ook Oirschot en natuurwerkgroep moeten water bij de wijn doen
  PREMIUM

  Rechter tegen Jan de Rooy: ‘Hek moet weg’, maar ook Oirschot en natuurwerk­groep moeten water bij de wijn doen

  Er zijn geen echte winnaars na een voorlopige uitspraak in zeven zaken die Jan de Rooy, de gemeente Oirschot en de Werkgroep Natuur en Landschap de Beerzen dinsdag in de rechtbank in Den Bosch brachten. ,,Iedereen moet een beetje water bij de wijn doen", aldus de bestuursrechter. En dus moet onder andere het hek rond De Rooys perceel in Middelbeers weg en moeten de drie partijen er met een mediator uit zien te komen.
 2. Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middelbeers: ‘Van asfalteren is geen sprake’
  PREMIUM

  Jan de Rooy snapt niets van commotie om zandpad Middel­beers: ‘Van asfalteren is geen sprake’

  MIDDELBEERS - ‘Helemaal niets’ begrijpen Jan de Rooy (78) en zijn echtgenote van alle commotie rondom het zandpad aan de Kromvensedijk in Middelbeers. Een poging van de gemeente vorige week om dat pad beter begaanbaar te maken, strandde door boze Beerzenaren die de boel blokkeerden omdat ze geen verhard pad wilden. ,,Het wordt gestabiliseerd, niet verhard en al helemaal niet geasfalteerd", zeggen de Rooy en zijn raadsman.