Volledig scherm
© Thinkstock

Fietsroute tussen Belgische en Brabantse Kempen op de kaart

KEMPEN - Fietsend van de Sas4-Toren in Dessel naar de Brandtoren in Reusel moeten toeristen vaker een kijkje nemen over de grens aan beide zijden van de Kempen. Woensdag vindt in Mol de lancering plaats van een fietsroute die de Brabantse en Belgische Kempen met elkaar verbindt via uitkijktorens.

De VVV’s van gemeenten in de Belgische Kempen (Retie, Dessel, Mol, Lommel en Balen), de Toerisme Informatie Punten (TIP’s) van vier Brabantse Kempengemeenten (Eersel, Bergeijk, Bladel en Reusel-De Mierden) en ondernemers hebben de afgelopen maanden de handen ineengeslagen om deze gezamenlijke fietsroute te ontwikkelen.

Uitkijktorens

Deze organisaties hebben een eigen fietsknooppuntenkaart gemaakt, waarop de route is ingetekend. De Torenroute verbindt verschillende hotspots in de beide Kempen met elkaar via locaties met uitkijktorens, zoals de Brandtoren in Reusel. Woensdag wordt de kaart gepresenteerd in het Corbie Hotel in het Belgische Mol. Later zal de speciale fietsroute ook digitaal beschikbaar komen, aldus TIP Eersel-directeur Monique Arts.

Met de route en de kaart willen de TIP’s en Belgische VVV’s meer toeristen verleiden de grens over te gaan. Maar het is ook een middel om de samenwerking tussen toeristische ondernemers uit de Belgische en Brabantse Kempen te stimuleren, volgens Arts. ,,We hopen dat er meer ondernemers komen die bekend raken met de Torenroute en dan denken: ik maak een mooi arrangement samen met een collega over de grens.”