Videostill.
Volledig scherm
Videostill. © Kevin Peels en Robin Swaans.

Filmpje van verlaten Eersel tijdens coronacrisis gaat viral: ‘We willen iedereen een hart onder de riem steken’

EERSEL -  Wat doe je als je het liefst de hele dag op pad bent om video's voor opdrachtgevers te maken, maar de opdrachten ziet teruglopen door het corona virus? Een video maken om de gemeente waar je woont een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd, dachten Kevin Peels (22) en Robin Swaanen (20) van ProduK Media uit Eersel. 

Met hun bedrijf maken de twee vrienden video's voor  opdrachtgevers, van bedrijven tot aan bruiloften. Die opdrachten vinden vaak buiten de deur plaats. Vanwege alle corona maatregelen kunnen die daardoor vaak geen doorgang vinden. Kevin: ,,Het enige dat we nu nog op kantoor kunnen doen, is monteren. Dat begon na een aantal dagen te knagen. Als videograaf wil je toch naar buiten, doen waar we goed in zijn.”

Tekst gaat verder onder de video.

Buiten is het rustig. Té rustig, nu iedereen binnen blijft. Zo kwam Kevin op het idee om de gemeente Eersel te filmen. Om de prachtige kant van de gemeente en haar parels te laten zien én om alle inwoners een hart onder de riem te steken. ,,Vrijdagochtend begonnen we met filmen en 's avonds stond het online. Ik kwam met het idee en Robin heeft de tekst geschreven en ingesproken. We krijgen ontzettend veel reacties, mensen kunnen het echt waarderen.”

Niet alles vertegenwoordigen

Dat is begrijpelijk. Wie de beelden ziet, is er even stil van. De shots van de dorpen uit de gemeenten met daarop de parels spreken boekdelen: ze zijn compleet uitgestorven. ,,We kregen veel berichtjes met de vraag waarom andere ‘parels’ er niet op staan. We hadden er nog zoveel meer aan kunnen toevoegen, maar we kunnen niet alles vertegenwoordigen. We laten het hierbij. Uit andere dorpen kregen we van inwoners ook al de vraag of we zoiets voor hen kunnen maken. Dat gaan we niet doen, dan verliest het zijn waarde.” 

Kevin Peels (links) en Robin Swaanen (rechts).
Volledig scherm
Kevin Peels (links) en Robin Swaanen (rechts). © Kevin Peels