Volledig scherm
Fons Spooren op archiefbeeld. © Marc Bolsius

Fons Spooren ontsnapt alsnog aan bankroet

DEN BOSCH - Voormalig PSV-directeur Fons Spooren ontsnapt hoogstwaarschijnlijk alsnog aan zijn faillissement. Op het nippertje heeft de zakenman uit Netersel een regeling getroffen met de belangrijkste schuldeiser. De behandeling van zijn hoger beroep tegen het faillissement werd daarom woensdagmiddag op het laatste moment afgeblazen. Het gerechtshof bepaalt op 14 november of het faillissement wordt vernietigd. 

De betrokken partijen bevestigen dat Fons Spooren een regeling heeft getroffen met oud-horecabaas Henk Glaudemans, de aanvrager van zijn faillissement. 

Glaudemans liet Spooren in september failliet verklaren omdat hij meer dan 2 ton tegoed had. De schuld is het resultaat van een lening die niet werd terugbetaald. Spooren leende eind 2015 1,5 ton van Glaudemans en beloofde dat na twee maanden met een ongelofelijke vergoeding van 1 miljoen euro terug te betalen. Er werd helemaal niks uitgekeerd. 

Over de inhoud van de schikking doen de betrokkenen geen uitspraak. Glaudemans laat weten dat hij niks mag zeggen. Advocaat Reinoud van Oeijen van Fons Spooren voegt toe dat beide partijen blij zijn met de regeling. Hij gaat ervan uit dat hun financiële conflict voorgoed is beslecht. Evenals de direct betrokkenen verwacht curator Jaap van der Meer dat de rechter het faillissement volgende week terugdraait. 

Met de opheffing van het faillissement zijn de geldzorgen van Spooren niet verdwenen. De Rabobank heeft nog zeker een half miljoen euro tegoed, erkende de zakenman twee maanden geleden in de rechtbank. Met de bank heeft hij ook een betalingsovereenkomst gesloten. Verder staat hij in het krijt bij een Veldhovense vastgoedontwikkelaar. Met dat bedrijf trof hij ook een regeling.