Volledig scherm
Frans Verouden, bestuursvoorzitter van theater/gemeenschapshuis De Enck in Oirschot. © Jean Pierre Reijnen

Frans Verouden stopt als voorzitter bij De Enck in Oirschot

OIRSCHOT - Frans Verouden is bezig met zijn laatste maanden als bestuursvoorzitter van gemeenschapshuis De Enck in Oirschot. Hij heeft intern aangegeven dat hij per 1 januari wil stoppen, mits er dan een goede opvolger is gevonden.

Frans Verouden is sinds zes jaar voorzitter van sociaal-cultureel centrum De Enck en kan die vrijwilligerstaak niet langer combineren met zijn andere bezigheden, privé en zakelijk. ,,De functie bij De Enck kost gewoon veel kruim", zegt Verouden. ,,Over anderhalf jaar wacht de volgende uitdaging. Dan heeft de gemeente een visie op het centrum klaar, die bepalend zal zijn voor de toekomst van De Enck. Ik voorzie dan opnieuw een intensief traject, waarvan ik nu zeg: dat mag iemand anders gaan oppakken."

Verouden en zijn stichtingsbestuur hebben al een turbulente strijd om het voortbestaan achter de rug. De Enck en de gemeente zijn nu op zoek naar een stabielere financiële basis voor het gemeenschapshuis.

In het voorjaar werd het voorlopig laatste besluit genomen: de gemeente investeert tot 2021 ruim vijf ton. In die periode kan De Enck een doorstart maken, terwijl de gemeente zelf een visie voor het centrum ontwikkelt.

In die visie komen allerlei aspecten van het Oirschotse centrum terug, waaronder sociaalmaatschappelijke voorzieningen. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel geld de gemeente straks overheeft voor De Enck.