Volledig scherm
PREMIUM
De Raad van State beslist binnen zes weken over een bestemmingsplan waarmee permanente bewoning op (vakantie)bungalowpark Stille Wille na vele jaren van onzekerheid eindelijk is gelegaliseerd © Archieffoto Rene Manders

Geen grote struikblokken voor Stille Wille Oirschot bij RvS

DEN HAAG - Het nieuwe bestemmingsplan voor de Oirschotse Stille Wille, dat de permanente bewoning van het vakantiepark mogelijk moet maken, lijkt na vele jaren planologisch gedoe het te gaan halen. Op een zitting van de Raad van State kwamen geen opvallend grote struikelblokken voorbij van vier bezwaarmakers. Het park wordt, na vaststelling, mogelijk verkocht. “Maar voorlopig niet”, zo liet een bestuurder weten.

Het park is al jaar en dag eigendom van de familie De Jong. Verwikkelingen binnen de bv’s en de moord op een van de eigenaars, Aran de Jong, zorgden er voor dat de beslissingsbevoegdheid door de rechtbank is neergelegd bij Geert Verweij. Die kreeg daarmee, samen met gemeente Oirschot, de afwikkeling op zijn bord van een al sinds 2003 lopend planologisch probleem. Een groot deel van de 325 huisjeseigenaars woont er permanent, wat feitelijk niet mag.

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.