Ad de Jong.
Volledig scherm
Ad de Jong. © Gemeente Oirschot

Gemeentesecretaris Oirschot alweer weg

OIRSCHOT - Ad de Jong is niet langer gemeentesecretaris in Oirschot. De Jong, die slechts een jaar werkzaam was in de gemeente Oirschot, is recent vertrokken. Zijn contract werd niet verlengd.

De Jong werd vorig jaar aangesteld als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. Hij volgde Joost Michels op. Zijn snelle vertrek wekt verbazing omdat de partijen enkele maanden geleden nog afstevenden op een verlenging van het jaarcontract.

Waarom er een kink in de kabel kwam, wil de gemeente noch De Jong zeggen. De gemeente heeft een summiere, zakelijke verklaring uitgedaan. ,,We zijn met elkaar in gesprek geweest (...) Afgelopen jaar zijn onder leiding van Ad de Jong een aantal belangrijke stappen in gang gezet omtrent organisatieontwikkeling. Gezamenlijk hebben we geconcludeerd dat wat betreft de toekomst de gemeente Oirschot een andere vorm van leiderschap nodig heeft.”

De 61-jarige De Jong, woonachtig in Sprang-Capelle, kwam als een ervaren gemeentesecretaris naar Oirschot. Hij vervulde die functie eerder vijftien jaar in Maasdriel. De Jong wil desgevraagd geen commentaar geven op zijn vertrek.

Flink aantal

De gemeente Oirschot heeft de laatste jaren een flink aantal gemeentesecretarissen voorbij zien komen. Na het pensioen van Jan Vriens, die in 2004 na twintig jaar secretaris te zijn geweest afscheid nam, volgden Hans van Steensel (interim), Paula Perriëns, Jos van Hout, Theo van Waes (interim), Joost Michels en Ad de Jong.

De taken van De Jong worden waargenomen door loco-secretaris Carlo van Esch.