Gewapende woningoverval in Spoordonk, gemaskerde daders op de vlucht

VIDEOSPOORDONK - In een woning aan de Broekstraat in Spoordonk heeft afgelopen nacht een gewapende overval plaatsgevonden. Meerdere gemaskerde daders zouden zijn binnengedrongen in het huis, waar op dat moment ouders met hun kinderen aanwezig waren. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. De daders zijn voortvluchtig.  

De overval werd iets na drie uur ‘s nachts bij de politie gemeld door een van de bewoners. De politie is met meerdere wagens ter plaatse gegaan in het buitengebied van Spoordonk en zoekt naar de daders. Daarbij wordt sporenonderzoek gedaan in de omgeving. 

Volgens de politie zou er sprake zijn van drie of vier daders die het huis zijn binnengedrongen. Waarom de daders het juist op deze woning hadden gemunt, kon de politie kort na de overval nog niet zeggen. Een woordvoerder geeft aan dat er - voor zover bekend - niets is buitgemaakt. Om wat voor wapen(s) het gaat, wilde de politie ook woensdagochtend nog niet zeggen.  

Onderzoek

Buren van het overvallen gezin willen of kunnen woensdagochtend weinig zeggen over het incident. Het is vrij rustig in de straat, al gaat het politie-onderzoek door. 

Op het adres waar de overval plaatsvond is een klus- en vloerenbedrijf gevestigd. Aan het huis zit ook een showroom. Ook hoort er een paardenstal met springbak bij het huis. 

Woningoverval Spoordonk
Volledig scherm
Woningoverval Spoordonk © Persbureau Sander van Gils

Download de app van het ED
Download de gratis nieuwsapp van het ED. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws en bekijk je gemakkelijk alle nieuwsvideo’s. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).